compass

Over ons

 

 

We denken in staal. Voor alles wat we doen hebben we een reden, vandaar de naam Thinking Steel. Hiermee staan we nationaal en internationaal op de kaart.

We zijn al jaren een begrip in de staal(bouw)wereld in binnen- en buitenland. Ger Willemse is de grondlegger van het bedrijf. In 2022 heeft hij de zaak overgedragen aan zijn dochter Kim en zijn zoon Gert-Jan; de 2e generatie Willemse. Thinking Steel wordt gevormd door Willemse Staalconstructies, Willemse Compleetbouw en Thinking Steel International. Gilze is onze thuisbasis en dat blijft ook zo.


Onze drie bedrijven:

Willemse Staalconstructies
Staalconstructies zijn basis van ons werk. Willemse Staalconstructies is gespecialiseerd in stalen constructies, zoals trappen, bordessen en overkappingen. Ambitieuze en futuristische vormgeving zijn vaak het uitgangspunt. Deze uitdagingen prikkelen ons tot de ‘next level’ van staal. We halen het maximale eruit.

Willemse Compleetbouw
Willemse Compleetbouw is het aannemersbedrijf dat in Nederland turnkey totaalbouwprojecten uitvoert in de utiliteitsbouw. We nemen het complete proces uit handen: van ontwerp tot uitvoering, montage en oplevering. In nauw overleg met onze klanten komen we tot de mooiste en meest geavanceerde staalcreaties. We zijn niet alleen bouwer, maar ook inspirator!

Thinking Steel International
Thinking Steel International is het internationale aannemersbedrijf of totaalbouwer van Thinking Steel. Onze hoogwaardige staalconstructies gaan de hele wereld over. Diverse imposante projecten hebben we gerealiseerd in landen zoals Colombia, Mexico, Panama, Nederlandse Antillen en de Filipijnen.

 

Hoe het begon…

Ger Willemse: Het begon allemaal met een lasapparaat dat ik van mijn vader kreeg toen ik een jaar of veertien was. Ik had er al snel veel werk mee en begon met mijn neef met het lassen en buigen van stalen frames voor veestallen. Door militaire dienst kon ik niet direct voor mezelf beginnen, maar in januari 1977 was het dan zover. De eerste paal ging de grond in en op 1 juli 1978 startte ik officieel met Staalkonstruktie G. Willemse, het huidige Willemse Staalconstructies. Het aantal projecten en medewerkers groeide gestaag. De diversiteit van projecten leidde tot Willemse Compleetbouw in 1991 en Thinking Steel International in 2005.’

 

 

Ons staal DNA
Werken met staal is onze passie. Staal inspireert ons en daagt ons uit. Om telkens weer het beste uit onszelf naar boven te halen. En alle mogelijkheden van dit veelzijdige en duurzame materiaal optimaal te benutten. Het ‘onmogelijke’ uit staal halen, dat is onze drive. Ons enthousiasme, vakmanschap en onze innovatie delen we graag. Dat doen we al vanaf het allereerste moment, toen Ger Willemse in 1978 de basis voor Thinking Steel nu legde. Daar begint ons staal DNA; de alles verbindende factor.

 

Onze mensen zijn de kracht van het bedrijf
Deskundige en gemotiveerde mensen zijn de basis van ons succes. Als werkgever investeren we hierin. We zijn een informele, Brabantse organisatie en vinden het belangrijk dat medewerkers zich thuis bij ons voelen. Binnen onze cultuur is er alle ruimte voor waardevolle, creatieve ideeën. Die horen we graag! Ook geven we onze mensen de kans om zich binnen Thinking Steel te (blijven) ontwikkelen. Samen zijn we Thinking Steel, dat is ons staal DNA.

 

 

Vertrouwen, verbinding, toewijding en innovatie
Thinking Steel heeft een unieke balans gevonden in de prijs-kwaliteitsverhouding. We bieden een duurzaam product dat klanten langdurig kunnen gebruiken. Vertrouwen, verbinding, toewijding en constante innovatie zijn onze sleutelwoorden. Wat ook blijkt uit onze indrukwekkende lijst van opdrachtgevers.

 

Ontwerp en productie in Gilze
Alle staalconstructies worden in onze fabriek in Gilze ontworpen en gemaakt. Ze worden duurzaam behandeld tegen corrosie, gereed gemaakt voor transport en daarna op locatie gemonteerd. Dit zijn bijvoorbeeld elementen van een kantoorpand, magazijn, koelhuis, fabriekshal, trap, bordes of dak- en geveltechniek. Door prefab te werken kunnen we constante hoogwaardige kwaliteit leveren. Bovendien gaat prefab bouwen relatief snel, waardoor de bouwkosten aanzienlijk lager zijn.

 

Transport en montage op locatie
Het verschepen van onze constructies in zeecontainers regelen we zelf. Onze inhouse productie en logistieke expertise garanderen een succesvolle, soepele export en aflevering op de bouwplaats. Montage on site gebeurt door onze eigen engineers, ondersteund door lokale vakmensen. We werken grotendeels met eigen gekeurde gereedschappen in tool containers en hoogwerkers, die we naar elke projectlocatie verschepen. Deze manier van werken en begeleiding van a tot z garandeert u een duurzaam en hoogwaardig eindproduct en veiligheid.

 

Compleet in staal: van ontwerp tot oplevering

‘Onze succesformule is dat we denken in staal. Écht alles eruit halen. Topkwaliteit leveren. Doen wat we zeggen en beloven. En zelf nieuwe markten aanboren. Klanten komen niet zomaar naar je toe. Zeker niet in het buitenland. Wil je daar een voet aan de grond krijgen, dan zul je er naartoe moeten. Met respect de taal en cultuur leren en meer bieden dan lokale bedrijven. En het allerbelangrijkste, vertrouwen creëren door kwalitatief maatwerk te bieden en afspraken na te komen.

 

Verhoging bestaande koeienstal

Uitbreiding bestaand magazijn Audax (Media Logistics)

Speciaal hekwerk Orco Bank